arrow-downburgerchev-downclosedepartmentdownloadglobeloaderlocationloginmagnifiersearchuser facebooklinkedintwitterxingyoutube atbechczdeesfrgbhuieitnlplsk

Dataoverdracht via sFTP

Algemene informatie

sFTP – Secure File Transfer Protocol is een standaardprotocol om bestanden veilig en gecodeerd over te dragen. Overdrachten via sFTP zijn eenvoudig en worden door een reeks gratis programma’s ondersteund.

Sinds 2021 geldt het volgende: als onderdeel van de onboarding van uw eerste catalogus zal Mercateo een sFTP-acocunt opzetten en ter beschikking stellen voor de data-uitwisseling. Voor de data-uitwisseling naar Mercateo heeft u een sFTP-client, een serveradres en uw persoonlijke sFTP-login nodig.

sFTP toegangsdata tot server

Transmissieprotocol

SFTP

sFTP-server

sftp.unite.services

Let op: voor sommige sFTP-clients moet het overdrachtsprotocol gespecificeerd worden: sftp://sftp.unite.services

Poort

22

Gebruikersnaam

U ontvangt deze informatie via de Mercateo Catalogus Beheeromgeving.

Wachtwoord

Creëer uw wachtwoord in de Catalogus Beheeromgeving.

Creëer een wachtwoord

Log in uw Catalogus Beheeromgeving en ga naar sFTP Instellingen aan de linkerkant:

Accountinstellingen

U kunt een nieuw sFTP-wachtwoord aanvragen. Ons systeem zal een nieuw wachtwoord voor u genereren.

Belangrijk over het wachtwoord:

• Kopieer of schrijf het wachtwoord op. U kunt het wachtwoord niet opnieuw bekijken.

• Het is altijd mogelijk om een nieuw wachtwoord te genereren. Let op: het oude wachtwoord werkt dan niet meer.

Probleemoplossingen:

Als u geen toegangsgegevens heeft gekregen, gelieve contact op te nemen met support@unite.eu (gelieve uw mail in het Engels te formuleren).

Als u “sFTP instellingen” niet kunt vinden in uw Catalogus Beheeromgeving, kan dat een van de volgende oorzaken hebben:

• U bent met de verkeerde rol in het Catalogus Beheeromgeving ingelogd. Dit kan gebeuren als u Catalogus Beheeromgeving ook als klant gebruikt of als u meerdere accounts heeft.
    Als dit het geval is, kunt u proberen u rol te wijzigen door op de optie “Switch account” te klikken. Kijk daarna of de “sFTP-instellingen” beschikbaar zijn.

• Uw account is nog niet van FTP naar sFTP gewisseld. Als dit het geval is, kunt u contact opnemen met support@unite.eu (gelieve uw mail in het Engels te formuleren).

Dataoverdracht

Voor de dataoverdracht via sFTP is een sFTP-client nodig. Wij raden FileZilla of WinSCP aan.

FileZilla

Hier kunt u een korte handleiding vinden voor FileZilla.

Nadat u het programma geïnstalleerd hebt, dient u de volgende informatie in de Quickconnect toolbar in te vullen:

Adres:

sftp.unite.services

Poort:

22

Gebruikersnaam:

U ontvangt deze informatie via de Mercateo Catalogus Beheeromgeving.

Wachtwoord:

Creëer uw wachtwoord in de Catalogus Beheeromgeving.

U maakt een koppeling door op “Quickconnect” te klikken.

WinSCP

Nadat u het programma geïnstalleerd hebt, dient u de volgende informatie in te vullen om de koppeling te starten:

Bestandsprotocol:

SFTP

Host naam:

sftp.unite.services

Poortnummer:

22

Gebruikersnaam:

U ontvangt deze informatie via de Mercateo Catalogus Beheeromgeving.

Wachtwoord:

Creëer uw wachtwoord in de Mercateo Catalogus Beheeromgeving.

U maakt de koppeling door op “Inloggen” te klikken.

Dataoverdracht informatie

Een catalogus bestaat altijd uit verschillende bestanden:

• Catalogus (BMEcat of Mercateo Cataloguetool)

• Bestand met condities (niet verplicht)

• Voorraadinformatie (niet verplicht)

• Afbeeldingen, productinformatiebladen, veiligheidsinformatiebladen

U dient deze bestanden (indien gebruikt) de eerste keer volledig ter beschikking te stellen. Voor updates is enkel de overdracht van de gewijzigde data nodig. Alle andere bestanden zullen automatisch van de vorige update overgenomen worden.

Om ervoor te zorgen dat Mercateo uw bestanden correct kan toewijzen, is het belangrijk dat u ze bij de overdracht in de juiste submappen kopieert:

Catalogusbestanden:

/catalog/<catalogueID>

Bestand met condities:

/catalog/<catalogueID>

Voorraadinformatie:

/catalog/<catalogueID>

Afbeeldingen en productinformatiebladen:

/catalog/media>

Heeft u vragen of wijzigingsverzoeken kunt u contact opnemen met support@unite.eu (gelieve uw mail in het Engels te formuleren).

Verander de namen van de mappen in de sFTP niet zonder eerst te overleggen met Mercateo. Anders onderstaan er storingen en kan het automatische proces niet gegarandeerd worden.

Let op:

• De catalogus dient volledig ter beschikking gesteld worden.

• De sFTP-server wordt alleen gebruikt voor dataoverdracht.

• Het is niet nodig om Mercateo over updates te informeren.

Benaming van bestanden

Bestandstype

Bestandsnaam

Voorbeeld

Catalogusbestanden (XML):

catalogueID_catalog.xml
catalogueID_catalog.zip

12345_catalog.xml
12345_catalog.zip

TXT-bestanden (Catalogus templates):

products_catalogueID_LANGUAGE.txt
categories_catalogueID_LANGUAGE.txt

products_12345_eng.txt
categories_123456_eng.txt

CSV-Bestanden (Mercateo Workflow):

products_catalogueID_LANGUAGE.csv
categories_catalogueID_LANGUAGE.csv

products_12345_eng.csv
categories_123456_eng.csv

Bestand met voorwaarden:

catalogueID_conditionsfile.csv

12345_conditionsfile.csv

Voorraadinformatie:

availability-data-catalog-catalogueID.csv

availability-data-catalog-12345.csv

Media bestanden:

images.zip
images.gz

pdf.zip
pdf.gz

images.zip
images.gz

pdf.zip
pdf.gz

Let op:

• De catalogusID wordt door Mercateo verstrekt

• Gebruik de TAALnamen volgens ISO-639-2