arrow-downburgerchev-downclosedepartmentdownloadglobeloaderlocationloginmagnifiersearchuser facebooklinkedintwitterxingyoutube atbechczdeesfrgbhuieitnlplsk

A Mercateo Unite-ra vált: A B2B platform újrapozicionálja magát

Lipcse, Németország, 2022. január 13: A Mercateo csoport két üzlete, a Mercateo B2B piactér, valamint a Unite Network ezentúl egy márkanév alatt egyesül: a Unite alatt.

unite.eu

A Unite B2B platformja összeköti a vevőket és a beszállítókat a kölcsönös előnyök érdekében. 20 éves e-beszerzési és hálózatépítiői tapasztalattal a Unite egy egységesebb márka nyújtotta élményt biztosít használóinak. Az arculatváltást követően Sebastian Wieser, az újonnan megválasztott Igazgatótanács elnöke, áll majd a Unite Network SE élén.

Valódi értéket adunk az üzleti kapcsolatoknak és előtérbe helyezzük az együttműködést

Az új Unite márkanév hűen tükrözi a cég szellemiségét, miszerint a B2B platformoknak valódi értéket kell teremteniük. A Unite ezen kívül másokat is az értékteremtésre sarkall, így ezáltal a lineáris üzletek számára is lehetőség nyílik az együttműködésre és a körkörös gazdasághoz való csatlakozásra. A Unite növekvő infrastruktúrája megkönnyíti a tartós együttműködés kialakítását, támogatva ezzel az üzletmenet folytonosságát. Ezen kívül folyton növekvő ökoszisztémája magába foglalja a vevőket, beszállítókat, gyártókat, nagykereskedőket, műszaki partnereket és kereskedelmi szövetségeket.

,,A Unite tökéletesen jelképezi cégünk nézetét egy olyan B2B platformról, amely a fenntartható üzleti kapcsolatokra helyezi a hangsúlyt”, mondja a cég alapítója, Sebastian Wieser. ,,Soha nem gondoltam volna, hogy cégünk ilyen mértékű növekedésen megy keresztül az elmúlt két évtized során. A Unite Network fejfődésével kinőttük a Mercateo B2B platform piaci pozicionálását, ezért is döntöttünk úgy, hogy piacterünket integráljuk a Unite felületére. Ezáltal a valódi értékről való elképzelésünk is kézenfekvőbbé válik.”

A cég alapítója az Igazgatótanács élén

A Unite tevékenységeinek stratégikus központosítása az Igazgatótanács szerkezetének átalakításában is jól látszik. A vállalatot több, mint öt évig Sebastian Wieser, Peter Ledermann és Dr. Bernd Schönwälder vezette. Ezentúl azonban Wieser lesz az Igazgatótanács vezetője, valamint a Unite vezérigazgatója is egyben.

,,Évekbe telt, míg az új üzleti modellhez vezető utat megtaláltuk, de végre képesek vagyunk a megnövekedett keresletre reagálni”, mondja Wieser. „Hálás vagyok a Felügyelő Bizottság, valamint az Igazgatótanács többi tagja által belém vetett bizalomért és rendkívül izgatott vagyok, hogy támogathatom a Unite-ot a következő, fontos lépéseit megtételében.”

Európai szerv új jogi formaként

A korábban német részvénytársaságként működő Unite Network AG átalakult és most, a jogi változás eredményeként, Unite Network SE néven európai részvénytársasággá vált. Bejegyzett székhelye továbbra is a németroszági Lipcse marad.  Továbbá a cég 2021 végén egy új nemzetközi leányvállalattal egészült ki, amely a Unite Financial Services EU AS név alatt Észtországban található. A balti állam a tizenötödik ország, ahol a Unite képviselteti magát.

Kapcsolat

Sajtóközleményt vagy szakértői véleményt szeretne? Kommunikációért felelős csapatunk készséggel áll rendelkezésére.